FILMEN POJKEN I RANDIG PYJAMAS

Dags att sammanfatta resten av veckan som det inte har blivit bloggat om...

Vet inte om det har hänt så mycket speciellt de andra dagarna, tisdagen varken jobbade jag eller var i skolan men gick en prommenad med Knappen på kvällen och så kom Cissi hit och spelade lite tv-spel efter det. Det måste du göra flera gånger för jag klarar ju inga bossar. Medans hon gjorde det så pluggade jag rehabilitering/habilitering. Det gick väll sådär.

Torsdagen jobbade jag sen var jag och Monika till Hemus, jag åkte snowboard och hon vågade inte. Efteråt fikade vi lite hos henne, bland annat advokado med keso och marmelad. Det var faktiskt gott, och så oboy med farinsocker i, det var också gott. Hon har en massa sånna där saker för sig som typ ingen annan tänker på eller kommer på att äta tillsammans. Sen hem och plugga.

Fredagen jobbade jag också sen var jag upp till lasarettet för jag skulle till Eva, jag undrar varför jämt tiden går så fort när man är hos henne för, och nu ska hon åka bort i typ en evighet och jag måste vänta jättelänge på min nya tid, det är ju inge bra och det kommer inte att funka. Jag vill också åka bort, till typ Afrika eller något. Och aldrig mer komma hem för det är ju mycket roligare borta än hemma. Tycker ni inte? Även fast jag snart fyller år så antar jag att jag inte kommer få någon volonärresa i present så jag får väll komma på något annat sätt att komma dit på... Har ni förslag så kommentera.

Sen hyrde jag filmen pojken i randig pyjamas, men inte från den macken jag och Cissi hyrde film från sist utan från en annan mack. Den var kanonbra men det visste jag ju redan. Men för att inte avslöja för mycket här för dem som har tänkt se den så säger jag bara: HYR DEN I DAG! MÅSTE SES BUMS! Den handlar om andra världskriget.

Lördagen var vi till Hemus igen, men det finns inga kort från det bara från i torsdags. Men det var roligt. Var väll där ett tag och åkte. Det var en del folk där då, det var det inte i torsdags men då var vi där lite senare när det hade blivit mörkt, eller det hann bli mörkt eftersom vi åkte dit vid ca 17:00 tiden då men det finns ju lampor där, det är bra. Iaf, sen hem och sen bort igen. Sen till hästarna och sen hem och kolla på Robinson.

I dag har det varit söndag och jag har pluggat. Sen har jag varit till willys sen till hästarna och så har jag faktiskt spelat bingolotto, men jag vann ju inget. Nu måste jag gå och lägga mig snart, ska jobba i morgon.

Lägger upp en bild från Hemus i torsdags.



/A


ÅRETS FÖRSTA RIDTUR

I dag har jag varit i skolan, det blev blev lite jobbigt på grund av det som hände.... Jag förstår inte varför allt ska bli så jobbigt och besvärligt åt mig jämt för. Suck. Fick iaf reda på betyget i kursen människan socialt och kulturellt, jag fick ett MVG, kände det på mig. Kul, nu har jag 6 st MVG av 8 möjliga. Men jag hade ju velat ha 8 MVG. Ska se om och hur jag löser det.

Efter skolans slut vid 14:00 tiden så åkte jag till Noret en sväng, sen Ica sen hem. Missade ju naturligtvis cityakuten i dag igen för tredje dan i rad men i dag så orkade jag inte se det för jag typ sov från det att jag kom hem tills dess att jag åkte till Isunda vid 18:30 tiden. Suck, det är drygt att vara trött typ jämt.... Jag har ju annat att göra än att sova.

Jag och Karin har varit ute på årets första ridtur i dag, härligt. Men det blev bara fram och tillbaka på grusvägen mot Vika, suck. Det var så mörkt så det gick inte att rida på skogsstigen. Men hästarna tyckte det var kul att komma ut en sväng, speciellt Knappen som stått skadad ett tag, hans sår är väll inte läkt helt än heller men vi tog en sväng iallafall.

Lägger upp lite bilder från i dag, det är på Karins läskiga hus, där bor det ett spöke som heter Fritchoff. Sen är det bilder från ridturen. Leiha och Amy var med såklart. Min lilla nya kamera var helt perfekt att ha med ut på ridturen.

Ska snart gå och lägga mig nu för i morgon ska jag upp och jobba. Men jag börjar iaf 7:30 i morgon, gud så skönt. Om jag hade börjat kl 7:00 så hade jag inte alls kunnat sova ngt bra, och det är inte så kul. Skönt att börja senare än 7, även om det bara är en halvtimme senare. Lala salama allihopa!











/A

SKRÄCKISEN THE LAST HOUSE ON THE LEFT

I går så kollade jag och Cissi på skräckisen the last house on the left, vi var och hyrde den på tuvan macken, egentligen skulle vi hyra pojken i randig pyjamas men den var trasig eller hur det var, det gick iaf inte och hyra den och det var inte så bra för jag har velat sett den hur länge som helst nu... suck. Så då fick det lov att bli en annan film och då blev det en skräckis i stället. Den var inte jätteläskig, men det finns det ju ingen skräckfilm som är, man blir ju aldrig rädd av ngn skräckfilm nu för tiden. Cissi somnade inte iaf, det var ju kors i taket. Det brukar hon ju alltid göra när man tittar på film. Eller hur Cissi? Haha.

Jag har inte bloggat på ett tag nu, det har pratats om olyckan i radio och det har stått på internet och i tidningen. Orkar inte med det här längre, allt är så sjukt och det är så sjukt att det får gå till såhär...Jag blir så förbannad! Jag fattar fortfarande inte hur f-n i h-e man kan skicka hem en person från akuten som har varit med i en trafikolycka för att allt VERKAR okej!!?? Hallå liksom, vart finns kunskapen och det sunda förnuftet??!! Inte på Mora Lasarett iaf, jag fattar inte hur det kan få gå till så här!! Jag har iaf bytt till Falu Lasarett för länge sen, och det är dit jag vill om jag måste åka ambulans, om jag hamnar här i Mora kan jag ju lika gärna dö innan jag kommer dit... FAN! Nu ska de tydligen utbilda all personal på lasarettet, men hur f-n vore det om man gjorde det INNAN sånt här händer?? VARFÖR ska det alltid behöva hända saker för att något ska ske??? De kan ju lika gärna lägga ner hela Mora Lasarett, de klarar ju inte ens av att driva BB längre så lägg ner hela lasarettet så åker vi till Falun i stället, alla kommer ju att gå över dit iaf snart eller så kräver alla att bli skickade dit i stället. Dessutom så har jag inside information om att det inte alls är säkert på att Mora Lasarett kommer att finnas kvar i framtiden, men det gör inget vi åker så gärna till Falun där kunskapen finns!

Men jag kommer att kräva att de tar reda på till 100% vad det var som hände, annars kan jag lika gärna begå självmord eller något för jag tänker inte leva utan att få någon förklaring! Det är 2010 och forskningen borde ha kommit så långt så man kan ta reda på vad det är som gör att en människa dör! Annars kan de ju lägga ner sin värdelösa forskning och ge pengarna till de i Afrika som lever under fattigdomsgränsen, så kommer pengarna till någon nytta iaf!

Jag har varit på simhallen i dag och simmat, det var så skönt. Funderar på om jag ska åka till Hemus någon dag och åka lite snowboard, eller försöka lära mig. Det hade varit kul att kunna. Det har väll inte hänt så mycket mer i dag, missade ju cityakuten på tv såklart, men kollade på familjen annorlunda. Nu när de äntligen har fattat att Sverige inte klarar sig utan cityakuten och jag har upptäckt att det går igen så missar jag det! Suck. Får se om jag orkar se reprisen senare i natt, typ..suck. Men jag tror ju dock att det är gamla avsnitt men iaf. Både cityakuten och familjen annorlunda är toppenbra program tycker jag! Men jag fattar inte hur man orkar och hinner med så många barn! Det måste vara ett mysterium. Har köpt en present till Millis i dag oxå, blev rätt nöjd. Men jag kan ju inte skriva vad det är här. Hon fyller år nästan samma dag som jag, det är lite häftigt. Hon blir 6 år i år.

Nedan några bilder från Knappens prommenad i dag. Hans hemska sår måste ju läka snart någongång, det ser så hemskt ut och nu har han haft det aldeles för länge, nu vill han bli bra.

Knappen på prommenad.

Knappens sår.

Knappens sår.

Knappens sår.

/A

PLUGG, PLUGG OCH PLUGG

Eftersom skolan börjar i morgon har jag pluggat en hel del i dag, jag har verkligen panikläst den valfria boken vi skulle läsa och jag har läst den vita massajen av Corinne Hofmann och den rekommenderas starkt för er som ännu inte har läst den. Nu är den äntligen utläst och jag har gjort uppgiften till boken oxå och mailat i väg till läraren. Nu är det bara den andra och sista uppgiften kvar, där skulle vi intervjua en invandrad person och jag har intervjuat en som heter Mohammed Abdikarin från Somalia. Nu ska jag bara skriva rent intervjun och sen ska jag äntligen få gå och lägga mig. Kommer antagligen att få lov att ta med mig datorn till skolan i morgon eftersom jag inte har någon skrivare och vi skulle berätta om intervjuen vi har gjort i tvärgrupp i skolan i morgon. Lite smådrygt för då måste jag hem efter skolan och innan jag ska till lasarettet om jag ska ha den med mig för jag kan ju inte låta den ligga i bilen. Suck.

Det har inte hänt så mycket annat i dag, jag försöker få tag på sånna där grejer man ska ha på sängben men det är ju totalt omöjligt här i Mora som det verkar och jag vill ju liksom inte få fula märken i korkmattan. Suck och suck. Vad drygt allt blir jämt. Men nu ska pappa göra sånna åt mig så jag hooppas det blir gjort i morgon så jag slipper ha tidningar under sängbenen för att skydda golvet.

I morgon ska vi iaf sluta skolan tidigt, kl 14:00 så det blir skönt. Jag undrar vad det kommer bli för onyttig lunch i morgon, eller så hoppas jag den när vi slutar så tidigt och äter efter 14:00 i stället, hemma och då blir det nyttig mat i så fall, det är bra.

Lägger upp en bild på Yatzie, jag saknar dig gubben! Han bor numera på Leksands Ridklubb och där vill han inte alls bo, han har helt tappat de glada ögonen han tidigare har haft och all livsglädje...Suck. Varför skulle du hamna där?


I miss you forever!

Troligtvis är bilden från 2009.

/A

TANDLÄKAREN

I dag har jag varit till tandläkaren, har inte varit där på ca 6 år så jag tänkte att det kanske är dags igen. Fick en ny tid för att laga en lagning och det kommer bara att kosta 300:- med tandvårdsbidraget i stället för 900:- så bra. Jag hade jättefina tänder, hon tog bara bort lite plack. Sen knäppte hon 4 kort. Det var typ det hon gjorde. Så skulle jag använda tandtråd varje dag för att förhindra att det bildades plack igen.

Jag saknar Yellow Girl (1982-2008) så otroligt mycket, hon var bäst. Varför kan du inte komma tillbaka gumman så allt kan bli så som det ska vara? Jag & Yellow = A never ending story. Lägger upp en bild på henne. Gå gärna in på www.billingestuteri.se



Jag & Yellow = A never ending story


Bilden kommer från www.billingestuteri.se

/A

DET ÄR -22,9 GRADER UTE!

Nu är jag trött på denna istid, jag vill ha värme, är det någon som vet när den kommer? Jag klarar inte den här kylan mycket längre nu, det är det väll ingen som gör. Jag vill kunna vara ute utan att frysa, det ska vara skönt att vara ute och det är det inte nu. Usch.

Har jobbat i dag, fast jag hade en mycket kortare dag i dag än i går, jobbade bara 7-14 i dag så skönt. Sen hem direkt, var så trött så jag somnade en stund, det är skönt att vila lite i bland, det är så drygt att vara trött. Hoppas bara jag kan sova i natt nu, men det tror jag.

Det har inte hänt så mycket i dag, förutom att jag har jobbat då. Hade tänkt att jag skulle titta på Bones men så blev det ju inte. Men i morgon så tror jag att familjen annorlunda börjar igen och det måste jag ju se. Ganska intressant att se hur de klarar av vardagen med så många barn med allt vad det innebär, skola, aktivitetet, läxor, all tvätt som blir och allt annat. En av familjerna är från Älvdalen och det är ganska kul. Mora ligger ju inte så långt därifrån. Hoppas det blir många säsonger av detta program.

I morgon ska jag till tandläkaren, det är kanske typ 5 år jag var dit sist, till folktandvården alltså pratar vi om nu. Hade tandställning och gick då hos tandregleringen och då tyckte man att det var onödigt om jag gick både dit och sen till vanliga tandläkaren, så därför har jag inte varit där på så länge. Det finns ju ett nytt tandvårdsbidrag nu sen två år tillbaka och om man inte använder den totala summan man fått under de två åren innan de har gått så försvinner den summan. Så nu måste jag gå dit tänkte jag. Har ju lite tandvärk då och då, det är inte kul. Fick faktiskt en påminnelse via sms tidigare i dag, väldigt smart tycker jag. Vi får väll se hur det går där i morgon.

/A

HELDAG PÅ JOBBET

I dag har jag jobbat, och det har jag verkligen gjort hela dagen, hade en tur på 7-20. Det är lite smådrygt måste jag då säga. Suck. Speciellt om man inte sover bra natten innan, men jag sover ju alltid dåligt då jag börjar kl 7. Suck igen.

Så det har alltså inte hänt ngt mer än det i dag, för det har inte funnits tid för det då jag har jobbat 13 h i dag.

Nu ska jag lägga mig, så ska jag läsa lite i Den vita massajen som jag håller på att läsa nu, det är en skoluppgift. Riktigt roligt då jag känner igen en hel del i den eftersom jag var i Afrika förra året. Att åka matatu tex, det var en upplevelse. Men då måste jag säga att jag gillar vanliga bussar bättre.

/A

SIMHALLEN

Har varit på simhallen och simmat i dag, simmade 10 längder. Mitt mål är att komma dit minst en gång i veckan och simma minst 10 längder varje gång. Det är ju så skönt att simma när man väl har kommit i, det är ganska kallt i vattnet på våran simhall. Så det är lite trist för det är verkligen iskallt. Men simning ska vara en väldigt bra sport att hålla på med, för det är inte alls mycket skador inom den sporten och så rör man hela kroppen. Sen är det bra för konditionen såklart. Så nu får vi väll se om jag kommer dit minst en gång i veckan. Hoppas det.

En till grej jag är lite småstolt över är att i dag har jag lagat riktig mat hemma, falukorv, mos med citronpeppar och sen gurka och ketchup till det såklart, det är så otroligt gott. Mums. Jag får laga det någon mer dag nu snart. Sen ska jag ju köpa ett våffeljärn snart också, fick ett av mormor i julklapp och det ska bli gott med våfflor sen när har ett våffeljärn så jag kan göra några. Har sett att det finns våffeljärn som gör våfflorna så att de ser ut som musse pigg tex, det tyckte jag var lite kul. Så funderar på om jag ska köpa ett sådant, men det är klart det håller säkert inte lika länge som de andra riktiga. Är det något som har ett sådant våffeljärn som kan berätta lite?

Dags att sova snart då, jobbar 7-20 i morgon, lite smådrygt....

Ny uppdatering kommer i morgon!

/A


SKRÄCKISEN SILENT HILL

I går så kollade jag alltså på Silent Hill, men jag tyckte inte att den var sådär jätteläskig. Varför finns det ingen skräckfilm som är läskig? Annars så kan de ju inte kallas skräckfilmer, haha. Den handlade iaf om en tjej som heter Sharon som är adopterad, hon kanske är runt 10 år gammal. Hon pratar om Silent Hill i sömnen, det är den staden som hon kommer i från från början innan hon blev adopterad. Så hennes mamma tar med henne dit och då börjar det hända saker...Se den om ni vill veta resten!

Jag vet inte riktigt om det finns så mycket att berätta om dagen som är intressant att veta. Har småpysslat en del här hemma, fixat en del andra saker osv. Så har jag tagit hit en skrivbordsstol till skrivbordet, det blev kanonbra.

Jag tycker verkligen om skrivbordet, det är så rejält, snyggt och så får det plats mycket saker i lådorna. Perfekt. Jag tycker såklart om min nya hylla också, precis som jag trodde så blev den perfekt där den står nu. Helt perfekt alltså.

/A

FARMOR 88 ÅR I DAG

I dag har min farmor fyllt 88 år, undrar hur det känns att vara så gammal och undrar hur man själv är när man är 88 år. Hmm det är nog inget jag vill fortsätta tänka på så nu byter vi samtalsämne tycker jag.

Det fortsätter att vara ordentligt kallt här, nu får det räcka tycker jag för jag vill ha sol och värme. Så man slipper frysa. Det är inte så kul, sen går det ju inte att göra så mkt när det är så kallt ute för man kan inte vara utomhus några längre perioder för då fryser man ordentligt. Det är det ju ingen som vill.

Har tagit hit en tv som mitt tv spel funkar på i dag så nu kan jag spela tvspel hemma hos mig och det är ju inte helt fel när det är istid ute. Då är det mysigt att sitta inne med tex ett tv spel som sysselsättning. Jag har ett nintendo 64, köpte det i Falun för inte så länge sen och har bara de två spelen som följde med då. Behöver tips på roliga spel som man kan köpa till för nu börjar jag längta efter att ha ett tredje spel att spela så kommentera ni som vet något bra spel till nintendo 64.

Nu ska jag titta på filmen jag hyrde i går, fick aldrig i gång den då för det var något fel på dvdn trodde jag men det var bara en sladd som inte satt ordentligt. Så nu lär jag ju få förseningsavgift på filmen. Suck.  Men ska lämna den i morgon. Så nu hoppas jag verkligen att den är bra.

/A

GÅRDAGENS BESÖK PÅ LASARETTET

I går var jag ju på lasarettet men orkade inte berätta något om det då p.g.a den hemska huvudvärken som tack och lov är borta nu. Gud så skönt. Jag gjorde ett ultraljud på hjärtat + ett arbets EKG i går och ska få remiss till Falun och Uppsala... Det känns lite jobbigt allting. Suck. Vi får se om jag berättar mer om det senare...

Det är fruktansvärt kallt här nu, alla fryser och klagar över kylan. Men om det hade varit för varmt i stället så hade vi ju klagat på det också, vi är aldrig riktigt nöjda. Men nu tycker jag faktiskt att det ska bli lite varmare så man kan tycka det är skönt att vara ute i stället för att frysa ihjäl. Det är -23,2 här hos mig nu och det är lite väl häftigt.

Det har inte hänt något speciellt här i lilla Mora i dag, vi var och handlade lite uppe i Noret tidigare, så har jag varit på apoteket också och handlat lite sjukvårdsartiklar till den sjuka hästen. Suck. Sen nu på kvällen har jag varit och hyrt en film, en rysare såklart. Silent Hill heter den och den verkar vara bra. Jag tycker skräckisar är de bästa filmerna, de är så spännande. Fast det finns ju ingen riktigt läskig skräckis som man blir rädd av, eller vet ni någon? Kommentera i så fall.

Ska försöka mig på det där med att lägga upp bilder igen någon dag.

/A

HUVUDVÄRK

Jag har huvudvärk, något som jag verkligen avskyr... Dagen har innehållit en hel del, jag har varit på lasarettet och gjort ultraljud på hjärtat, + arbets EKG på cykel. Men det och allt annat dagen har innehållit får jag berätta om i morgon, nu ska jag lägga mig så min huvudvärk går över....

/A

SÖNDAG

I dag har det varit söndag och det har inte hänt så mycket. Jag är fortfarande halvsjuk och är trött på det, jag vill ju bli frisk nu. Har i alla fall jobbat nu i kväll, det gick bra, och så har jag lyckats hitta mitt frikort tills i morgon när jag ska på lasarettet, så det var bra.

Jag försökte ladda upp en bild till gårdagens inlägg så att ni skulle få lite roligare läsning. Men det sprack för som ni ser så finns det ingen bild i inlägget under. Finns det någon snäll person som kan berätta hur man gör? Kommentera i så fall, tack tack.

Jobb väntar i morgon, börjar 7, suck...antar att det är bäst att jag går och lägger mig. Fast jag sover aldrig något bra när jag ska börja 7 och det är så drygt. Kanske behöver sömntabletter de morgnar jag börjar jobba kl 7, haha.

/A

CANON DIGITAL IXUS 95 IS

I dag köpte jag mig själv en försenad julklapp på Onoffs mellandagsrea, en Canon Digital Ixus 95 IS. (Eller rättare sagt pappa köpte den i Valbo, Gävle när han var där i dag, de hade ingen väska till här i Mora) Jag har ju en digitalkamera sedan tidigare (en Canon PowerShot SX100IS) och det är inget som helst fel på den, utan det är en väldigt bra kamera. (Den blev väl prövad i Afrika och klarade alla tester galant, så det är absolut den kameran som får följa med på mina resor även i fortsättningen). Men den är lite för stor för att kunna ta med sig överallt här hemma på ett smidigt sätt, men den ger ju absolut mycket bättre bilder än min nya lilla kamera, den lilla kommer inte att kunna ge lika fina bilder som min stora. Men den lilla kommer att följa med mig när jag inte behöver ha världens bästa kvalite på korten, den kommer att vara lätt att ha med i fickan tex. Den är verkligen pytteliten om man jämför med min stora, kommer att ta tid att vänja sig vid det. Dessutom så fanns det en fin väska att köpa till vid köp av kameran. Lovely. Håller på att ladda batteriet till den nu för i morgon ska det premiär fotograferas.

Hade kort dag på jobbet i dag också, det är ganska så skönt att ha det i bland, det är ju inget man är bortskämd med precis men nu känns det lite lyxigt med flera sådana dagar på rad. Det gick väldigt bra att jobba i dag, skönt. Men det brukar det ju ofast göra. Efter jobbet har jag varit hemma hela dagen, jag vill bli frisk nu det är så drygt att inte vara helt frisk. Ni skulle ha hört hur jag lät i morse, haha. Men jag har iaf inte ont i halsen längre och det är så skönt.

På måndag ska jag till lasarettet och göra arbets EKG bland annat...jag undrar hur det ska gå om jag inte hinner bli helt frisk...Då måste jag få en ny tid ju. Just ja nu blev jag påmind om att jag måste hitta mitt frikort innan måndag oxå, hur nu det ska gå till.... annars borde de kunna se att jag har frikort i datorn, som de kan göra på vårdcentralen. Hoppas jag iaf. Men det löser väll sig på något sätt.

/A



Nu är äntligen 2010 här!

Det är dags att börja blogga igen känner jag och i dag den 1/1 2010 har min blogg limegrodan nypremiär. Jag känner att jag behöver en blogg för att bearbeta vissa känslor och tankar genom den. Målet med min blogg 2010 är att få pris på Blog Awards 2010! Så det återstå att se om jag lyckas med det eller inte. Jag vill även att denna blogg ska få massor av kommentarer, så nu måste ni kommentera massor.

Som ni ser så har jag en ny header, ett kollage från min resa till Afrika som jag gjorde 2009. Det är en av de bästa resor jag har gjort och jag ska absolut tillbaka någongång i framtiden, troligtvis som volontär. Saknar Afrika otroligt mycket och alla jag lärde känna där nere, och såklart så saknar jag även barnen på slumskolan Dagoretti Corner Primary School otroligt mycket. Sponsra gärna denna helt fantastiska skola genom att sätta in pengar till skolan! Se mer info på headern. Mera info om denna skola kommer inom en snar framtid.

Designen på bloggen är inte helt färdig än, men den ska förhoppningsvis bli det så småningom.

Ska upp och jobba i morgon så måste gå och sova nu. Det får bli en tidig kväll eftersom jag inte känner mig helt bra, så det får bli en liten mjukstart för bloggen! Men ett nytt inlägg kommer i morgon!

Ha ett bra 2010 allihopa!

/A

© J e s s i c a| D e s i g n
RSS 2.0